JEDINI PROIZVOĐAČ PUZZLI U ZEMLJI
Smart Production d.o.o.
Ive Andrica 1, 21000 Novi Sad, Srbija
tel./fax: +381 (0) 21 472 0 664
E-mail: smartpro.puzzle@gmail.com

Home
     
PROIZVODI
Puzzle 500
Moje puzzle 500
Promo puzzle
Razglednice
Igračke
     
     
    FOTOGRAFI
Uroš Petrović
Bojan Hohnjec
Vlado Marinković
     
Pancevo - centar grada noću (ZR-001)
Severoistočno od Beograda, na jugu Banata, ne stoji već se stalno širi, grad Pančevo. Ima preko 80.000 stanovnika, a ime grada pominje se čak u davnom devetom veku.
U šesnaestom veku Pančevo je pripadalo Turskoj, ali već početkom osamneaestog veka je ušlo u naručje Austrougarske carevine, što je doprinelo da postane lep, urbanizovani grad. Postalo je važno mesto u Vojnoj granici i odbrambena linija od Turske imperije. Od tada, u starom gradu Pančevu živeli su zajedno pripadnici raznih naroda, ali je najviše bilo Srba, Nemaca i Mađara. Pored njih bilo je tu i Rumuna, Jevreja, Cincara, Slovaka i Grka. Stiglo je čak i Rusko plemstvo i inteligencija, bežeći od "Crvenih" u vreme Oktobarske revolucije. Grad je postao zanatsko, trgovačko i kulturno središte u kome su se preplitale razne kulture. Ekonomski je jačao i napredovao, a u devetnaestom veku prosečni Pančevac bio je gospodin, trgovac ili zanatlija, govorio je tri jezika: srpski, nemački i mađarski, oblačio se po evropskoj modi i imao bogat kulturni život. Održavani su balovi, koncerti i pozorišne predstave. Putovalo se železnicom i parobrodom. Manastir Vojlovica sa crkvom Svetih arhandjela Mihaila i Gavrila, koji datira iz 15 veka, predstavlja jedan od najznačajnijih pravoslavnih manastira u Banatu, proglašen za spomenik kulture od izuzetnog značaja za Republiku pedesetih godina prošlog veka. Preko puta Katoličke crkve nalazi se gimnazija osnovana davne 1863. godine, a u zgradi bivše austrougarske Velike kasarne, podignute 1875. godine, sada boravi gradski arhiv sa izuzetno bogatim fondom. Pančevci šetaju kejom pored Tamiša, pecaju, veslaju, odlaze na Belu stenu, preuređuju pluća grada - Narodnu baštu, i voze bicikl stazom do Ivanova. Imaju sportske centre i bazen, biblioteku i hipodrom. Ko god da je, kadgod, boravio u Pančevu, poželeće da se opet kod nas nađe. Baš kao što kaže pesnik: "Pančevo, to je kad se vratiš u svoju dušu jednog dana..."
Slažite puzzle
Brz način života kakav danas živimo ne dopušta nam da se opustimo ni za trenutak. Ne dozvolite da uvek bude tako, učinite nešto za sebe, slažite puzzle. Proverite strpljenje i mogućnost zapažanja. Ova zabavna igra potiče i jedno i drugo zatim jača koncentraciju, razvija saradnju i uzajamno pomaganje.
Reciklirani materijali
Smart Production pri izradi puzzli koristi uglavnom reciklirane materijale i tako pomaže u naporu za očuvanje čovekove sredine. Briga za čovekovu okolinu je neophodnost vremena u kojem živimo i trend koji u svetu a i kod nas ima sve više pristalica.
Promocija grada
Pazzle su odličan način da promovišete vašu regiju ili grad. Svakako da biste ovakvim poklonom obradovali svakog domaćeg i stranog gosta, ili delegaciju koja Vam dođe u posetu. Pored toga što čete dati lep poklon Vi ćete uraditi i svojevrsnu promociju za Vaš grad.
  Copyright Smart Production · Novi Sad · Serbia · 2008.