JEDINI PROIZVOĐAČ PUZZLI U ZEMLJI
Smart Production d.o.o.
Ive Andrica 1, 21000 Novi Sad, Srbija
tel./fax: +381 (0) 21 472 0 664
E-mail: smartpro.puzzle@gmail.com

Home
     
PROIZVODI
Puzzle 500
Moje puzzle 500
Promo puzzle
Razglednice
Igračke
     
     
    FOTOGRAFI
Uroš Petrović
Bojan Hohnjec
Vlado Marinković
     
Resavska pećina (RP-001)
Resavska pećina se nalazi na 20. km od Despotovca, u krečnjačkom brdu zvanom «Babina glava», na obali kraškog polja «Divljakovac». Spada u najlepše pećine u našoj zemlji.
Ranije su za pećinu znali samo čobani koji su se sklanjali od nevremena sa stadima ovaca. Jedan od čobana je otkriva 1962. godine, sa svilajnačkim planinarima, da bi već iste godine ona bila detaljno ispitana od strane novosadskih speleologa, na čelu sa dr Jovanom Petrovićem. Radovi na uređenju pećine su trajali 10. godina, što znači da je pećina zvanično otvorena za posetioce 1972. godine, tačnije 22. aprila.
Duga je 4,5 km. Detaljno je istraženo 2830. m ., a za posetioce je uređeno oko 800. m. Jedna je od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stara je oko 45. miliona godina. Temperatura je konstantna i iznosi 7 C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100 %. Unutrašnjost pećine obiluje brojnim i raznovrsnim dvoranama, kanalima, galerijama, stubovima, stalaktitima, stalagmitima, draperijama i okamenjenim vodopadima. Po bogatstvu i raznobojnosti nakita Resavska pećina opravdano nosi epitet resavske lepotice.
Slažite puzzle
Brz način života kakav danas živimo ne dopušta nam da se opustimo ni za trenutak. Ne dozvolite da uvek bude tako, učinite nešto za sebe, slažite puzzle. Proverite strpljenje i mogućnost zapažanja. Ova zabavna igra potiče i jedno i drugo zatim jača koncentraciju, razvija saradnju i uzajamno pomaganje.
Reciklirani materijali
Smart Production pri izradi puzzli koristi uglavnom reciklirane materijale i tako pomaže u naporu za očuvanje čovekove sredine. Briga za čovekovu okolinu je neophodnost vremena u kojem živimo i trend koji u svetu a i kod nas ima sve više pristalica.
Promocija grada
Pazzle su odličan način da promovišete vašu regiju ili grad. Svakako da biste ovakvim poklonom obradovali svakog domaćeg i stranog gosta, ili delegaciju koja Vam dođe u posetu. Pored toga što čete dati lep poklon Vi ćete uraditi i svojevrsnu promociju za Vaš grad.
  Copyright Smart Production · Novi Sad · Serbia · 2008.