JEDINI PROIZVOĐAČ PUZZLI U ZEMLJI
Smart Production d.o.o.
Ive Andrica 1, 21000 Novi Sad, Srbija
tel./fax: +381 (0) 21 472 0 664
E-mail: smartpro.puzzle@gmail.com

Home
     
PROIZVODI
Puzzle 500
Moje puzzle 500
Promo puzzle
Razglednice
Igračke
     
     
    FOTOGRAFI
Uroš Petrović
Bojan Hohnjec
Vlado Marinković
     
Zrenjanin - centar grada noću (ZR-001)
Na području današnjeg grada na begejskim meandrima, začet je život još u praistorijskim vremenima. Grad se kao naselje prvi put spominje u prvoj polovini XIV veka, 1326 godine pod nazivom Bečkerek. Ovo ime nosi šest vekova sa različitim varijantama izgovora u zavisnosti od toga ko je vladao ovim prostorima. Od malog, seoskog staništa, razvojem zanatstva i trgovine, postaje grad već sredinom 18. veka. Od tada u duši grada bečkerečkog bije srce srednje Evrope i sveta. Grad nije samo sinonim za zemljoradničke poslove i aktivnosti, već se osnivaju i druge ustanove, štampaju se novine na više jezika, razvija se školstvo, kultura i umetnost. Godine 1935. grad dobija naziv Petrovgrad, po Kralju Petru I Karađorđeviću. Današnje ime Zrenjanin dobija nakon II svetskog rata, po narodnom heroju Žarku Zrenjaninu. Ovo je prostor na kome su se kroz istoriju ukrštali putevi i karavani, žetve i požari, vojske i crkve. Mesto na kome su se u raznim seobama i kolonizacijama, sve do današnjih dana susretali putevi mnogih naroda, koji su možda zastajali da predahnu na svom putu, ali vrlo često ostajali, vezani za ovu plodnu ravnicu. To pokazuje činjenica da na današnjem prostoru opštine Zrenjanin, živi preko 20 nacionalnih entiteta od kojih su najbrojniji Srbi, a od nacionalnih manjina Madari, Rumuni, Slovaci, Bugari, Rusini i drugi. Opšina Zrenjanin se nalazi u Vojvodini, u središnjem delu Banata koji pripada Republici Srbiji. Obuhvata površinu od 1.326 km2 i po teritorijalnom prostranstvu druga je opština u Republici Srbiji. Opštinu cine grad Zrenjanin i 21. naseljeno mesto. U opštini živi oko 133.000 stanovnika, a grad Zrenjanin ima oko 80.000 stanovnika. Grad Zrenjanin je administrativni, politicki, ekonomski, obrazovni, kulturni i zdrastveni centar srednjeg Banata i predstavlja središte Srednjebanatskog okruga.
Slažite puzzle
Brz način života kakav danas živimo ne dopušta nam da se opustimo ni za trenutak. Ne dozvolite da uvek bude tako, učinite nešto za sebe, slažite puzzle. Proverite strpljenje i mogućnost zapažanja. Ova zabavna igra potiče i jedno i drugo zatim jača koncentraciju, razvija saradnju i uzajamno pomaganje.
Reciklirani materijali
Smart Production pri izradi puzzli koristi uglavnom reciklirane materijale i tako pomaže u naporu za očuvanje čovekove sredine. Briga za čovekovu okolinu je neophodnost vremena u kojem živimo i trend koji u svetu a i kod nas ima sve više pristalica.
Promocija grada
Pazzle su odličan način da promovišete vašu regiju ili grad. Svakako da biste ovakvim poklonom obradovali svakog domaćeg i stranog gosta, ili delegaciju koja Vam dođe u posetu. Pored toga što čete dati lep poklon Vi ćete uraditi i svojevrsnu promociju za Vaš grad.
  Copyright Smart Production · Novi Sad · Serbia · 2008.